. go to top icon

Το απολαυστικό Music Hall mmf-7.3

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
Το απολαυστικό Music Hall mmf-7.3

Υπάρχουν αρκετά premium πικάπ που κυκλοφορούν στην αγορά και ένα από αυτά είναι το Music Hall mmf 7.3 που ομολογουμένως είναι ένα ολοκληρωμένο audiophil πικάπ. Μια γρήγορη αναζήτηση σε διάφορα σχετικά φόρουμ θα σας δείξει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και θετικές κριτικές όσων αφορά στην ποιότητα του ήχου που μπορεί να παραχθεί από το 7.3 του Αμερικανού κατασκευαστή.


Πόσο καλό είναι τελικά 7.3; 


Το Music Hall MMF - 7.3 είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα σε ολόκληρη την γκάμα προϊόντων της εταιρείας και εντυπωσιάζει με τη συνολική του εικόνα. Είναι ένα premium πικάπ σχεδιασμένο για σοβαρούς και απαιτητικούς φίλους του ήχου, διαθέτει κορυφαία ποιότητα κατασκευής, εξαιρετική ποιότητα ήχου και μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα πικάπ της αγοράς. Στη συνέχεια θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πικάπ για να δούμε τις επιδόσεις του όσον αφορά την ποιότητα ήχου, την ποιότητα κατασκευής, τις δυνατότητες και πολλά άλλα.


Χαρακτηριστικά


Το 7.3 είναι ένα από τα κορυφαία χειροκίνητα πικάπ της Music Hall Audio. Απαιτεί από τον χρήστη να το θέσει σε λειτουργία, να ξεκινήσει και να σηκώσει τον βραχίονα χειροκίνητα, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα, καθώς παρέχει απόλυτο έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες ακρόασης. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τη δύναμη που ασκεί ο βραχίονας στον δίσκο βινυλίου, μειώνοντας τον κίνδυνο δυσλειτουργιών και τυχαίας ζημιάς στον δίσκο, ένα πρόβλημα αρκετά συνηθισμένο στα αυτόματα πικάπ.


Διαθέτει επιλογή αναπαραγωγής δύο ταχυτήτων (33 και 45 σ.α.λ.), καθώς και μοτέρ με ιμάντα που βοηθάει στο να αναδειχθεί το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Με την κατάλληλη κεφαλή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον δίσκο, να μετακινήσετε τον βραχίονα με την κεφαλή και σύντομα θα ακούσετε έναν ζεστό, βαθύ και όμορφο ήχο που θα γεμίζει όλο τον χώρο ακρόασης.


Προκειμένου να έχετε μια πιο ομαλή εμπειρία ακρόασης, θα περιμένετε ότι η πλίνθος είναι βαριά. Η αλήθεια είναι το MMF 7.3 χρησιμοποιεί ένα σχέδιο διπλής βάσης που έχει τρία ρυθμιζόμενα πόδια που βοηθούν στην απόσβεση τυχόν κραδασμών όταν το πικάπ είναι σε πλήρη λειτουργία. Είναι μοναδικό υπό την έννοια ότι υπάρχουν τέσσερα ημισφαίρια Sobrothane που χωρίζουν τις δύο πλίνθους. Τα ημισφαίρια αυτά βοηθούν στην άμβλυνση τυχόν υπολειπόμενων κραδασμών που μπορεί να απελευθερωθούν, επομένως στο επάνω στρώμα θα περάσει σχεδόν μηδενική ενέργεια δόνησης. Αυτό θα βοηθήσει στην ορθή παραγωγή ήχου. 


* Το Sorbothane είναι ένα υλικό πολυουρεθάνης με εξαιρετικές ιδιότητες απόσβεσης κραδασμών και απορρόφησης κραδασμών. Χρησιμοποιείται συχνά σε εφαρμογές όπου απαιτείται μείωση των δονήσεων και της κρούσης, όπως στην κατασκευή πικάπ, αθλητικά παπούτσια, ιατρικό εξοπλισμό, και βιομηχανικές εφαρμογές.


Ο βραχίονας είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα, υλικό που διασφαλίζει την έξυπνη και ακριβή «ιχνηλάτηση» της κεφαλής στον δίσκο . Το τόξο παρακολούθησης είναι πολύ "ρηχό" λόγω του μήκους του βραχίονα, κάτι που βοηθά επίσης στη μείωση της παραμόρφωσης του ήχου.



Ποιότητα ήχου


Όταν δοκιμάσαμε το πικάπ, μείναμε έκπληκτοι με το πως μπορούσε να αποδώσει έναν τόσο ζεστό και πλούσιο ήχο. Ο υπέροχος αυτός ήχος προερχόταν και από την κεφαλή Ortofon Bronce με τις υψηλές συχνότητες να αποδίδονται θαυμάσια με καθαρές νότες και τις χαμηλές συχνότητες να γεμίσουν τον χώρο με βάθος και ποιότητα. Συνδυάσαμε το πικάπ με τα Focal Sopra Νο1 ακούγοντας Jazz, όπερα αλλά και κλασσική μουσική και η απόδοση συνολικά του ήχου ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Ήταν φανταστική!





Αισθητική και υλικά


Το πικάπ MMF 7.3 της Music Hall έχει όμορφη αισθητική σχεδίαση που συνδυάζει τόσο μοντέρνα όσο και κλασικά στοιχεία. Η πλίνθος έχει ένα πραγματικό φινίρισμα από καπλαμά ξύλου (υπάρχει και σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα) που του δίνει μια διαχρονική και κομψή εμφάνιση. Διαθέτει επίσης ένα διαφανές ακρυλικό πιάτο που όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά παρέχει ομαλή και σταθερή περιστροφή για μέγιστη απόδοση. Ο βραχίονας είναι κομψός και μίνιμαλ, κατασκευασμένο από ελαφριές ίνες άνθρακα. Το υψηλής ποιότητας φινίρισμα του βραχίονα του δίνει μια μοντέρνα και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ανθεκτικότητά του στη φθορά. Επιπλέον, το πικάπ περιλαμβάνει ένα κάλυμμα για τη σκόνη που είναι λειτουργικό και κομψό που είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας και παρέχει προστασία στο πικάπ, ενώ παράλληλα προσθέτει στην αισθητική του γοητεία.


Συνολικά, το 7.3 είναι ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο πικάπ πολύ καλά εξοπλισμένο που θα φαίνεται υπέροχο σε κάθε σπίτι ή χώρο ακρόασης. Ο κομψός σχεδιασμός του και η προσοχή στη λεπτομέρεια το καθιστούν όχι μόνο ένα πικάπ υψηλής απόδοσης αλλά και ένα statement κομμάτι που σίγουρα μπορεί και εντυπωσιάζει.



Music Hall mmf-7.3 Black + 2M Bronze

Music Hall mmf-7.3se Walnut + 2M Bronze





Η κατακλείδα 


Η καθαρή και υψηλής απόδοσης ποιότητα του ήχου θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς φίλους του ήχου. Η εταιρεία έκανε πολύ καλή δουλειά φτιάχνοντας ένα πολύ όμορφα σχεδιασμένο HiFi κομμάτι που θα σας κερδίσει όταν αρχίσει να παίζει τη μουσική από τα αγαπημένα σας βινύλια. Αν και μπορεί να δείχνει λίγο ακριβό, τα ποιοτικά υλικά του, η ανθεκτική / εξαιρετική κατασκευή του αλλά κυρίως η ηχητική του απόδοση, θα εξασφαλίσουν ότι το συγκεκριμένο πικάπ θα σας προσφέρει ώρες απολαυστικών και συναρπαστικών ακροάσεων για πολλά χρόνια!




Τεχνικά χαρακτηριστικά


Power Supply: 15V / 0-0.8mA DC universal power supply

Power Connection: 100 – 240 Volt / 50 or 60Hz

Standby Power Consumption: < 1W

Speeds: 33⁄13 rpm & 45rpm electronic speed change

Wow and Flutter: ± 0.10 %

Speed Deviation: ± 0.06%

Effective Tonearm Length: 9in (230mm)

Tonearm Weight: 250g (without counterweight)

Effective Tonearm Mass: 8.5g

Overhang: 18mm

Product Dimensions: w18.25” x d13.25” x h5.5”24lbs (package)



AthensProAudio Team ©